Ezine.bg»Рецепти»Риба»Бирени мезета»Бирено мезе от панирана цаца

Бирено мезе от панирана цаца

НикиНики
Новак
2358413k
Бирено мезе от панирана цаца
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Ето една идея за вкусно бирено мезе. На вас оставяме да изберете каква бира ще се пие"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • цаца - 500 г по - едра
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата с цаца най-напред трябва да почистим рибките от главите и вътрешността.

След това месото от рибата се осолява се остава така за половин час.

После трябва да се подсуши от влагата с кухненска хартия.

Междувременно се приготвя и панировката.

За целта разбитото яйце се смесва с черен пипер. В отделна чиния се слага и брашното.

На котлона се загрява тиган с мазнина.

Заемаме се с панирането на рибата.

Първо я овалваме в брашното, а после и в яйцето. Пържим в тигана за кратко от двете страни, докато стане златиста. Бъдете готови да действате бързо, защото при добре загрята мазнина панираната цаца е готова за секунди.

Изпържената рибка се разполага върху кухненска хартия, за да се отнеме излишната мазнина.

Бирено мезе от панирана цаца с любимата бира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: