Ezine.bg»Рецепти»Риба»Хайвер»Тарама с копър и солети

Тарама с копър и солети

Bozhidar DimitrovBozhidar Dimitrov
Новак
2437
Тарама с копър и солети
Снимка: Bozhidar Dimitrov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Чудна разядка се получава, която се поднася с добре изстудено бяло винце"

Необходими продукти

  • тарама хайвер - 1 с.л.
  • лук - 1 средна глава
  • лимони - 1 брой
  • олио - 1 бутилка (700 мл)
  • хляб - само срединката на 3 сухи филии
  • маслини - 3 - 4 броя
  • солети - за поднасяне
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наксинете хляба във вода.

Изпукайте зърната хайвер.

Отцедете хляба много добре от течността и го добавете към хайвер. Прибавете ситно настъргания лук.

Започнете да бъркате сместа с миксера, като наливате олиото на много тънка струя.

Получава се смес, по-гъста от майонеза.

Накрая овкусете с лимонов сок.

Украсете разядката с копър, солети и маслини.

Тарамата с копър и солети е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: