Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото месо на кубчета. Оваляйте парчетата със сол, червен пипер, 1 с.л олио и объркайте така, че да се покрият добре парчетата. Оставете да постои за минимум 30 мин.
Загрейте в тенджера или дълбок тиган останалата мазнина и прибавете парчетата агнешко. Запържете ги, докато побелеят, след което прибавете зеления лук, накълцан на дребно и кромида разполовен.
Объркайте и оставете 4-5 минути да се задушат заедно с агнешкото. Междувременно нарежете морковите на големи парчета и ги прибавете.
Свалете от огъня, добавете 2/3 ч.ч вода, магданоза, джоджена, сол и черен пипер, объркайте всичко и го изсипете в гювеч.
Покрийте с фолио и сложете да се пече на 190 градуса за около 2 часа. Отстранете фолиото и печете още десетина минути.