Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко върху канапе от лук

Печено агнешко върху канапе от лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1363984k344
Печено агнешко върху канапе от лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Убедете се сами колко ароматно ще се получи това печено агнешко"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 - 4 връзки
  • джоджен - пресен
  • агнешко месо - 2 килограм
  • червен пипер
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на по-големи порционни парчета. Посолете месото и обилно го натрийте с червен пипер.

Измийте и почистете зеления лук, нарежете го и го сложете на дънтоо на тава за печене.

Наситнете пресния джоджен и го смесете с олиото, червен, черен и пипер и сол.

Разбъркайте и сипете на дъното на тавата.

Отгоре наредете агнешкото и налейте вода в тавата.

Печете агнешкото в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Печеното агнешко върху канапе от лук е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: