Начин на приготвяне
Сварете картофите и ги оставете да изстинат.
Обелете ги и ги намачкайте с преса за картофи.
Сварете карфиола и морковите заедно с 2 с.л. оцет и 1/2 ч.л. сол. до полуготовност.
Отцедете ги и ги нарежете на много дребно. Добавете ги при картофите.
Нарежете магданоза и лука на много ситно - добавете и тях.
Овкусете всички зеленчуци с подправките и ги омесете заедно - оформете след това кюфтенца.
В голяма купа разбъркайте заедно брашното и газираната вода, а в чиния изсипете галетата.
Оваляйте зеленчуковите кюфтенца в брашнената каша, после в галетата и ги наредете в тава върху намазнена хартия за печене.
Сложете ги да се печат на 200 °C за около 30 минути.
За чесновия сос смелете орехите, чесъна и магданоза в блендер. Овкусете ги със зехтин, лимонов сок и сол.
Сервирайте тези Веган Зеленчукови Кюфтенца с този сос и им се насладете.
Добър апетит!