ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле с коричка в глинен съд

Пълнено пиле с коричка в глинен съд

Пълнено пиле с коричка в глинен съд
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
08/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете цялото пиле. Натрийте хубаво с пипера, солта и лимоновия сок. Приберете го в хладилник за час.

Накълцайте на ситно лука, чесъна, бекона, домата, печурките, каперсите, моркова настържете. Нарежете на ситно и зелените подправки.

В тенджера със зехтин или в дълбок тиган задушете чесъна, лука, морковите, печурките, бекона, домата, каперсите - в тази последователност. Добавете бялото вино и зелените наситнени подправките.

Напълнете пилето с плънката и зашийте. Може да закрепите и с клечки за зъби.

Поставете пилето в глинен съд, намажете със смес от червен пипер, горчица, майонеза. Най-лесно се прави с четка. Сипете останалото бяло вино, 1 ч.ч. вода и зеленчуков бульон.

Около пилето наредете гъбите и зелените подправки. Сложете алуминиево фолио върху съда, затворете с капак и сложете в студена фурна. Печете 2 часа на 180 градуса.

След това махнете капака и фолиото и върнете печеното пиле във фурната, да се запече до златисто.

Пълненото пиле с коричка в глинен съд сервирайте със сос, лимон или друго по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: