ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Пълнено агнешко бутче с дроб сърма

Пълнено агнешко бутче с дроб сърма

Мина ДимитроваМина Димитрова
Новак
22451k16
Пълнено агнешко бутче с дроб сърма
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
30/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Интересна рецепта за пълнено агнешко бутче с дроб сърма - ще пробвате ли"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • канела - 2 щипки
  • куркума - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • за дроб сармата
  • агнешки комплект - 1/2 бр.
  • джоджен - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1/2 глава стар
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете агнешкото месо, така че да се образува джоб. Посолете. В купа смесете всички сухи подправки. Към тях сипете малко олио, да се получи каша. Намажете месото с нея.

Сварете агнешкия комплект в солена вода и с добавения стар лук, накълцан на дребно. Нарежете месото на малки парченца.

Запържете пресния лук, после добавете ориза към него. Добавете 3 ч.ч. вода. Прибавете джоджена и месото за агнешката дроб сарма.

Разбъркайте, овкусете с джинджифил, индийско орехче и куркума. Напълнете джоба с плънката и зашийте с конец.

Прехвърлете месото в тава, налейте 2 ч.ч. вода в нея.

Печете агнешкото за три часа на 200 градуса под фолио.

През последните 15 мин. от печенето махнете фолиото и оставете пълненото агнешко бутче с дроб сърма да се дозапече.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: