Начин на приготвяне
Разрежете агнешкото месо, така че да се образува джоб. Посолете. В купа смесете всички сухи подправки. Към тях сипете малко олио, да се получи каша. Намажете месото с нея.
Сварете агнешкия комплект в солена вода и с добавения стар лук, накълцан на дребно. Нарежете месото на малки парченца.
Запържете пресния лук, после добавете ориза към него. Добавете 3 ч.ч. вода. Прибавете джоджена и месото за агнешката дроб сарма.
Разбъркайте, овкусете с джинджифил, индийско орехче и куркума. Напълнете джоба с плънката и зашийте с конец.
Прехвърлете месото в тава, налейте 2 ч.ч. вода в нея.
Печете агнешкото за три часа на 200 градуса под фолио.
През последните 15 мин. от печенето махнете фолиото и оставете пълненото агнешко бутче с дроб сърма да се дозапече.