Питки с бекон

IlariaIlaria
Новак
59762531
Питки с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 300 г
  • бекон - 200 г пушен
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 10 г за хляб
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко вода и я оставете да втаса. След това от брашното, солта, водата и втасалата мая замесете гладко тесто. Месете около 15 минути, след което разделете тестото на 4 топки.

Завийте ги с кърпа и оставете на топло за 30 минути, за да втаса. Нарежете бекона на малки кубчета, които се разделят на 4 части.

След това прибавете бекон към всяка една питка и месете около 5 минути. Пак покрийте с кърпата и ги оставете да втасат.

Накрая ги наредете в намаслена тавичка, намажете ги отгоре с вода, за да хванат лъскави корички и печете в умерено загрята фурна, докато порозовеят.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: