Начин на приготвяне
Взимаме една малка касерола вътре прибавяме една и половина водна чаша кристална захар и една водна чаша вода.
Слагаме на котлона да се разтопи захарта и в началото не бъркаме.
След като се е разтопил захарта, оставяме на среден огън да се сгъсти малко сместа, прибавяме щипка лимонена киселина, да не е кристализира захарта, изсипваме малко в чаша със студена вода и ако се събира захарта и се втвърди, означава, че е готово.
Изчистваме ябълките добре и вкарваме две дървени шишчета в една сламка и нанизваме във ябълката.
Прибавяме боята във захарта и разбъркваме за малко, вкарваме ябълката вътре в касеролата хубаво да се намаже на всякъде и изкарваме захаросаните ябълки върху хартия за печене.
Чакаме половин час и опаковаме шекерените ябълки в пакетчета и завързваме с панделка.
Страхотен ябълков десерт се получава!