Шекерени ябълки

Н.АкифоваН.Акифова
Новак
928879
Шекерени ябълки6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Още от малки обожаваме тези захаросани ябълки"

Необходими продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 1.5 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • сладкарска боя - 1 щипка червена
  • дървени шишчета - 8 бр.
  • сламки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една малка касерола вътре прибавяме една и половина водна чаша кристална захар и една водна чаша вода.

Слагаме на котлона да се разтопи захарта и в началото не бъркаме.

След като се е разтопил захарта, оставяме на среден огън да се сгъсти малко сместа, прибавяме щипка лимонена киселина, да не е кристализира захарта, изсипваме малко в чаша със студена вода и ако се събира захарта и се втвърди, означава, че е готово.

Изчистваме ябълките добре и вкарваме две дървени шишчета в една сламка и нанизваме във ябълката.

Прибавяме боята във захарта и разбъркваме за малко, вкарваме ябълката вътре в касеролата хубаво да се намаже на всякъде и изкарваме захаросаните ябълки върху хартия за печене.

Чакаме половин час и опаковаме шекерените ябълки в пакетчета и завързваме с панделка.

Страхотен ябълков десерт се получава!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: