Ябълки на пара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Ябълки на пара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ябълки - 1 кг
  • масло - 50 г
  • канела - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват от кората. Срязват се на две и се почистват от семките и сърцевината.

Почистените ябълки се нарязват на кубчета. В дълбок съд на бавен огън се разтопява маслото. Добавят се ябълките и са задушават на тих огън без да се разбъркват до омекване.

Преди поднасяне се поръсват с малко канела. Като десерт може да ги поднесете с натрошени бисквити и топка сметанов сладолед.

Може да ги поднесете като десерт или като гарнитура към пуешко месо.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: