Начин на приготвяне
Омесва се тесто от брашното, яйцето, водата и солта (водата трябва да е хладка).
Смесете каймата с лука и подправките и разбъркайте добре до смесване на продуктите.
Разточете тестото на тънка кора и разрежете на квадратчета с малки размери.
Във всяко квадратче поставете малко количество кайма и съберете по два противоположни краища (да прилича на бохча).
Поставете ги в уред за готвене на пара или на дъното на тенджера сипете вряла вода, около 2 пръста. Поставете дълбока чиния в тенджерата, а в нея подредете внимателно тестените вързопчета. Захлупете и варете на пара, на слаб огън, до готовност.
За соса - запържете доматено пюре в малко масло. Залейте ястието мантъ на пара. По желание може да приготвите и млечен сос.