Патладжан на фурна с доматен сос

Патладжан на фурна с доматен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Свежо и много подходящо ястие, което да хапвате дори и в най-горещите дни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и нарежете на филийки. Посолете и оставете за половин час да се отцеди.

Изпържете патладжана в тефлонов тиган с малко мазнина от двете страни до омекване. Извадете и заделете.

В малка касерола сложете 2-3 с.л зехтин и запържете за кратко чесъна (само да си пусне леко аромата).

Налейте виното и изчакайте да се изпари алкохолът. Добавете доматите, солта, захарта, черния пипер и босилека. Намалете котлона и варете до сгъстяване на соса.

В подходяща тавичка за печене сложете 1-2 лъжици от доматите на дъното. Подредете ред патладжани, поръсете с кашкавала и няколко лъжици доматен сос.

Постъпете по същия начин няколко пъти или до изчерпване на продуктите. Завършете с ред патладжани, а отгоре изсипете всичките домати.

Печете патладжана в загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути. Извадете и сервирайте веднага.

Патладжанът на фурна с доматен сос е приготвен по рецепта на 24 kitchen.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: