Солено палачинково руло

Desislava ManolovaDesislava ManolovaНовак
04/10/2019
"Свежо, изискано и лесно за приготвяне предястие, с което определено ще впечатлите гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо45 993
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте продуктите за тестото за палачинки до хомогенност. Разделете го на 2 части и ги изпечете отделно в правоъгълна тава, застлана с леко намазнена хартия за печене. Пекат се в умерено загряна фурна за около 10-15 минути.

След като поизстинат, отгоре се подреждат плътно лентички шунка или пушена сьомга. Намазва със смес от разбитите заедно крема сирене, сметана, майонеза, накълцан копър, малко сол и пипер.

Навива се на стегнато солено руло с помощта на фолио, което ще помогне да се задържи формата. Така завитите рула се слагат в хладилник за 2 часа поне.

След това се маха фолиото, рулата се режат на филии. Всяка се забучва с клечица и се поднасят в голямо плато или по няколко парченца солено палачинково руло в чиния.

Рейтинг

5 19
4 7
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
бабави
бабави
17.07.2014 15:27
егати домакините, импровизирайте бе жени
3
1
МиВиОн
МиВиОн
21.11.2013 14:53
Не разбрах защо тестото се разделя на две части - две рула ли излизат от тая доза...?
1
0
Галя
Галя
08.11.2013 14:57
А каква е сметаната - заквасена или готварска. Това не е уточнено
3
0