Начин на приготвяне
Разбийте продуктите за тестото за палачинки до хомогенност. Разделете го на 2 части и ги изпечете отделно в правоъгълна тава, застлана с леко намазнена хартия за печене. Пекат се в умерено загряна фурна за около 10-15 минути.
След като поизстинат, отгоре се подреждат плътно лентички шунка или пушена сьомга. Намазва със смес от разбитите заедно крема сирене, сметана, майонеза, накълцан копър, малко сол и пипер.
Навива се на стегнато солено руло с помощта на фолио, което ще помогне да се задържи формата. Така завитите рула се слагат в хладилник за 2 часа поне.
След това се маха фолиото, рулата се режат на филии. Всяка се забучва с клечица и се поднасят в голямо плато или по няколко парченца солено палачинково руло в чиния.
Коментари
Пепи,мисля,че няма да е трудно да се сложи плънката върху шунката-ще се изсипе на по-дебел пласт и с помощта на лъжица или шпатула ще се притисне да се разпредели върху палачинката.