Начин на приготвяне
Първо настържете на ситно тиквичките, след което ги посолете и оставете да се отцедят от водата за няколко часа.
Разбийте яйцата и ги смесете с бадемовото брашно, настъргания кашкавал, бакпулвера, разтопеното масло и отцедените тиквички. Разбъркайте добре и овкусете със сол и наситнен копър.
Сложете хартия за печене в голяма правоъгълна тава. Сипете сместа и я разстелее равномерно.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност - около 25 минути.
Междувременно пригответе плънката. За целта смесете крема сиренето със заквасената сметана и натрошеното сирене. Добавете наситнените чесън и копър.
Намажете охладения блат с плънката и навийте до получаване на солено руло.
Соленото кето руло с тиквички и сирена е много вкусно.