Начин на приготвяне
Филията потапяме в малко вода. След това я изстискваме от водата и добавяме към каймата заедно с едното разбито яйце, настърганите лук и чесън, сол и черен пипер на вкус.
Останалите четири яйца сваряваме.
Намазняваме си продълговата форма и слагаме каймата като обхващаме и стените на тавата.
Оставяме си малка част, която ще сложим отгоре.
Подреждаме сварените яйца и добавяме нарязания на ситно зелен лук.
Останалата кайма разточваме върху фолио, след това я поставяме върху останалите продукти в тавичката.
В купичка слагаме сметаната и настъргания кашкавал.
Заливаме апетитното солено руло, загряваме си фурната на 190°C и печем за около 50 минути.
Поднасяме рулото от кайма с прясна салата и поръсени пресни подправки.
Новогодишно солено руло идеално за празника.