Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Солено палачинково руло

Солено палачинково руло

IlariaIlaria
Новак
59762531
Солено палачинково руло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Свежо, изискано и лесно за приготвяне предястие, с което определено ще впечатлите гостите"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - 2 с.л. или зехтин
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • За плънката
  • крема сирене - 250 г
  • сметана - 150 г заквасена
  • майонеза - 200 г
  • копър - няколко стръка
  • шунка - ленти, може и пушена сьомга
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте продуктите за тестото за палачинки до хомогенност. Разделете го на 2 части и ги изпечете отделно в правоъгълна тава, застлана с леко намазнена хартия за печене. Пекат се в умерено загряна фурна за около 10-15 минути.

След като поизстинат, отгоре се подреждат плътно лентички шунка или пушена сьомга. Намазва със смес от разбитите заедно крема сирене, сметана, майонеза, накълцан копър, малко сол и пипер.

Навива се на стегнато солено руло с помощта на фолио, което ще помогне да се задържи формата. Така завитите рула се слагат в хладилник за 2 часа поне.

След това се маха фолиото, рулата се режат на филии. Всяка се забучва с клечица и се поднасят в голямо плато или по няколко парченца солено палачинково руло в чиния.

Рейтинг

4.5
519
47
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

бабави
бабави
егати домакините, импровизирайте бе жени
17.07.2014 15:27
3
1
МиВиОн
МиВиОн
Не разбрах защо тестото се разделя на две части - две рула ли излизат от тая доза...?
21.11.2013 14:53
1
Галя
Галя
А каква е сметаната - заквасена или готварска. Това не е уточнено
08.11.2013 14:57
3
Валя
Валя
Ааа,сега видях в рецептата,че вместо шунка може да се използва и пушена сьомга...Значи палачинката на снимката е със сьомга...Но не се отказвам от идеята за печена чушка или домат...
Пепи,мисля,че няма да е трудно да се сложи плънката върху шунката-ще се изсипе на по-дебел пласт и с помощта на лъжица или шпатула ще се притисне да се разпредели върху палачинката.
07.11.2013 19:29
Валя
Валя
Чудесна идея!На мен обаче това червеното върху палачинката ми прилича на домат или печена червена чушка,май не е шунка...И даже мисля,че с чушка или домат ще е още по-вкусно...
07.11.2013 19:11
1
Покажи всички подкоментари
Пепи
Пепи
Чудя се как върху лентички шунка ще намажа плънката,малко трудничко ми се струва.
06.11.2013 18:01