Начин на приготвяне
Чушките се измиват, изтърбушат и се надупчват. Морковът, лукът и 1 чушка се нарязват на дребно. В тиган се слага мазнината и се сгорещява. Слагаме лукът да се запържи, след това добавяме моркова и чушката, запържваме и тях.
След това добавяме измит и почистен ориз и запържваме и него. Добавяме и червения пипер. Разбъркваме и слагаме единия домат и вода около половин чаша. Когато водата се изпари, слагаме кайма, разбъркваме добре, за да се смесят с ориза, и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и магданоз.
Пълним чушките една по една, като всяка след това я потапяме в брашно, за да не излезе плънката после. Редим в тава, посоляваме отгоре и режем другия домат отгоре. Покриваме чушките с вода и печем във фурната до готовност.
Ако искате, може да обърнете чушките, след като се запекaт от едната страна. Докато се пекат чушките, си приготвяме сос. В дълбока тенджера слагаме 2 с.л. олио и като се сгорещи, запържваме брашното за около 2 минути.
След това добавяме малко студена вода и бъркаме, след това разбитото кисело мляко и заквасена сметана към него и бъркаме енергично. Като се сгъсти сосът, добавяме жълтъците, като ги разбиваме с вилица предварително, разбъркваме и оставяме да се досгъсти сосът за още 2 минути.
Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Сервираме чушките топли, като отгоре ги поливаме с топлия сос. Да ви е сладко!