Начин на приготвяне
Чушките се измиват, почистват се от семките, като се запазват капачетата.
В купа се смесват сиренето, изварата, счукания чесън, чукват се яйцата и се овкусява плънката с чер пипер и чубрица. Може да се добави и сол на вкус, ако сиренето не е твърде солено. Добавя се олиото и се разбърква с вилица.
С плънката се пълнят чушките, слагат им се капачетата и се прехвърлят в намаслена тавичка.
На дъното на тавичката се налива малко вода, отгоре чушките се поливат с тънка струйка олио и се покриват с лист алуминиево фолио.
Изпичат се в умерена фурна за около 30 минути, като малко преди да се извадят, се маха фолиото, за да се запекат отгоре.
Пълнените чушки със сирене и яйца на фурна могат да се сервират както горещи, така и охладени.
Добър апетит!