ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца в чуден сос

Телешки кюфтенца в чуден сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
17
34
2k
2
Телешки кюфтенца в чуден сос
Снимка: Сия Рибагина
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Чудните кюфтенца с ароматен сос са чудесна идея за вечеря с любимия човек"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Всички продукти за приготвянето на тези вкусни кюфтенца трябва да със стайна температура.

В купа сложете каймата, след което я омесете заедно с подправките, галетата, ракията, млякото, яйцето и счукания чесън. Ракията се слага в кюфтенцата, за да не поемат много мазнина при пърженето.

От овксусената кайма късайте топчета и оформете малки кюфтенца.

Лука нарежете на по-ситни парчета, а в бурканче смесете много добре майонезата с виното.

Сипете в дълбок тиган зехтина и го загрейте. Изпържете кюфтенцата до получаване на хубав златисто-кафяв цвят. Отцедете ги от мазнината върху кухненска хартия.

Прецедете мазнината от пърженето през цедка и върнете 3 лъжици от нея в същия тиган. Загрейте и запържете до златисто нарязания лук.

Сипете лъжичка захар и бульона, а щом течността клокне сипете майонезата и виното.

Разбъркайте добре и върнете кюфтенцата. Поръсете с настинен магданоз и пресована скилидка чесън.

Време е да овкусите лучения сос със сухите подправки. Гответе на умерен котлон около 10 минути, като от време на време разбърквате.

Когато течността се сгъсти, добавете чесъна с маслото и след няколко минути свалете от огъня.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Телешките кюфтенца в чуден сос са много вкусни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: