Начин на приготвяне
Пресейте сухите съставки - бакпулвер, брашно, сол, ванилия. Объркайте, добавете кравето масло, нарязано на парченца, яйцето и захарта. Замесете тесто.
Обвийте в стреч фолио и сложете в хладилник за 60 мин. Ябълките нарежете, поръсете с лимонов сок и кафява захар.
Вече охладеното маслено тесто разточете върху хартия за печене. Сложете го в тава за печене 24 см. Направете борд.
Тестото за пая надупчете с вилица, отгоре намажете със сладкото, разпределете. Отгоре наредете резенчетата ябълки.
Печете ароматния ябълков пай за около половин час или малко повече на 180 градуса. Охладете го на решетка, щом стане готов.
Изпечения италиански ябълков пай със сладко от сливи посипете с пудра захар и сервирайте.