Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков пай със сметана

Ябълков пай със сметана

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Ябълков пай със сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ябълков пай за добро настроение - ако денят ви е бил горчив, тази рецепта е начин да върнете сладкия му вкус"

Необходими продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • масло - 130 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • ябълки - 6 броя
  • крема сирене - 300 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • коантро - 50 мл
  • стафиди - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта до побеляване, прибавяме яйцето и малко по малко брашното, размесено със содата.

Бъркаме, докато се оформи тесто, което разстиламе в намаслена тавичка и го оставяме в хладилника да се охлади.

Обелваме и почистваме ябълките и ги нарязваме на тънки филийки. Нареждаме ги върху тестото и ги поръсваме със захар.

Смесваме крема сирене, готварска сметана, яйцата, ванилията, канелата и предварително накиснатите в коантро стафиди.

Готовата смес изсипваме върху ябълките и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: