ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Праз в доматен сос

Праз в доматен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921197558
Праз в доматен сос
02/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният праз се нарязва на тънки кръгчета и са изпържва до омекване в сгорещеното олио. Посолява се, поръсва се с черен пипер и са задушава в топла вода до готовност. Изважда се и се прибира на топло.

Доматите се бланшират за кратко, обелват си и се нарязват на кубчета. Запържват се в мазнината от пърженето на праза.

Добавя се нарязания чесън и ситно нарязания магданоз и се пържи до изпаряване на водата, след което празът се връща и ястието се запържва за още 1-2 минути.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: