Свинска гулаш чорба

20/03/2021
"Ключовият завършек на тази страхотна гулаш чорба са подправките"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г бонфиле
  • олио - 50 мл
  • домати - 200 г от консерва
  • лук - 1 средна глава
  • целина - 1/2 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 70 мл
  • вода - 350 мл
  • картофи - 300 г
  • морков - 1 бр. голям
  • червена чушка - 1 бр. печена, белена
  • розмарин - 2 клонки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезципете и нарежете бонфилето на малки хапки. Оваляйте в черен пипер и оставете настрана.

Накълцайте на ситно лука, чесъна и целината и запържете за 5 минути в олиото на умерен огън.

Сложете месото и моркова, нарязан на парченца и задушете за 10 минути като от време на време отваряте капака и разбърквате или просто разклащате леко тенджерката.

Сипете доматите от консерва - смлени или на малки парченца, червената чушка също наситнена. Налейте виното и водата и оставете да заври.

Обелете и нарежете картофките на дребно или по-едро - както ви харесва.

Сложете ги в чорбата, когато вече е завряла.

Посолете, подправете с розмарин и гответе под капак 40 минути.

Доливайте вода, ако е необходимо, и искате гулаш чорбата да е по-рядка.

Поднесете вкусната свинска гулаш чорба.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар