Бишкотена торта с ананас

Бишкотена торта с ананас
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Съчетание от сладък вкус и екзотика - наслада за всички сетива"

Необходими продукти

  • бишкоти - 20
  • ананас - 1 консерва (560 грама)
  • маскарпоне - 250 грама
  • захар - 220 г
  • яйца - 2
  • кокос
  • крокан - фъстъчен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за форма, която е с диаметър 20-21 см.

Направете първия блат, като за целта потопите за кратко всяка бишкота в сока от консервата ананас и след това подредите във формата за торта с падащо дъно.

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците на водна баня с половината захар - сместа трябва да побелее и стане кремообразна.

Оставете крема да се поохлади. През това време разбийте на сняг белтъците заедно с останалата захар.

Щом кремът с жълтъци се поохлади, добавете лъжица по лъжица маскарпонето, а след него и разбитите белтъци.

Разпределете половината от крема върху бишкотите. Върху крем наредете нарязан на малки парченца ананас. Следва ред напоени бишкоти, както и останалата част от крема.

Украсете бишкотената торта с резени ананас, кокос и фъстъчен крокан. Приберете в хладилник за няколко часа и щом се охлади добре, махнете ринга и украсете ръбчетата с още кокос.

Бишкотената торта с ананас е страхотна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: