Бишкотена торта без печене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Бишкотена торта без печене
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • бишкоти - 300 - 400 г италиански Савоярди
  • сметана - 500 мл, сладкарска течна
  • бял шоколад - 200 г
  • масло - 20 - 30 г краве
  • захарни конфети - за украса
  • захар - 1 ч.ч. за сироп
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • сладолед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме сиропа, като в касерола или тенджерка, сипваме захарта и оставяме да се карамелизира. Като добие хубав карамелен цвят, дръпваме съда от котлона и внимателно наливаме топла, почти гореща, вода (3 ч.ч.).

Връщаме отново съда на котлона и нагряваме, докато карамелът се разтопи във водата и се получи сироп. Оставяме сиропът да се охлади, опитваме за сладост и при необходимост добавяме още малко захар.

Течната сладкарска сметана (охладена предварително) разбиваме с миксер до получаване на плътна пяна. Шоколада разтапяме с 1-2 с.л. вода и масло (20-30 г) на водна баня, докато стане течна, хомогенна смес.

Оставяме да се охлади, сипваме при сметаната и разбиваме с миксер да се смесят добре. Сиропът и кремът са готови, и започваме да приготвяме тортата. В подходяща форма за торта подреждаме ред бишкоти, напоени в карамелен сироп.

Отгоре намазваме с част от крема, отново бишкоти и крем, докато употребим всички продукти. Отгоре тортата намазваме с крем и поръсваме със захарни конфети или други фигурки по вкус.

Слагаме готовата бишкотена торта в хладилник за 1-2 часа. При сервиране гарнираме всяка порция със сладолед.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И кога и къде добавяме ванилията,че не я срещнах никъде?
20.09.2019 16:34