Начин на приготвяне
Разбиваме сметаната със захарта до пухкав крем.
Маскарпонето разбъркваме с вилица и го смесваме на малки порции с разбитата сметана.
Отделяме половината от този крем. Към останалия добавяме едното бурканче сладко от ягоди и смесваме.
Подреждаме един ред бишкоти във форма за торта.
Отстрани подреждаме половинки бишкоти в кръг по стените на формата.
Изсипваме отгоре ягодов крем за торта и заглаждаме. Върху крема подреждаме втори ред бишкоти.
Разпределяме върху бишкотите половината от второто бурканче от любимото ягодово сладко.
С лъжица поставяме внимателно белия крем, като не размазваме, а се стараем кремът да покрие долния слой.
Украсяваме тази лесна бишкотена торта с останалото ягодово сладко и покриваме плътно цялата форма с прозрачно фолио.
Прибираме най-лесната бишкотена торта торта в хладилника за 24 часа.