Начин на приготвяне
Продуктите са за форма, която е с диаметър 20-21 см.
Направете първия блат, като за целта потопите за кратко всяка бишкота в сока от консервата ананас и след това подредите във формата за торта с падащо дъно.
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците на водна баня с половината захар - сместа трябва да побелее и стане кремообразна.
Оставете крема да се поохлади. През това време разбийте на сняг белтъците заедно с останалата захар.
Щом кремът с жълтъци се поохлади, добавете лъжица по лъжица маскарпонето, а след него и разбитите белтъци.
Разпределете половината от крема върху бишкотите. Върху крем наредете нарязан на малки парченца ананас. Следва ред напоени бишкоти, както и останалата част от крема.
Украсете бишкотената торта с резени ананас, кокос и фъстъчен крокан. Приберете в хладилник за няколко часа и щом се охлади добре, махнете ринга и украсете ръбчетата с още кокос.
Бишкотената торта с ананас е страхотна.