Начин на приготвяне
Сварете две чашки еспресо и подсладете с 2 лъжички захар. Сипете част от свареното кафе в дълбока чинийка.
Потапяйте всяка бишкота в кафето, но не задържайте прекалено много, за да не се разпаднат.
Редете бишкотите плътно една до друга в подходяща форма за торта. Ако е необходимо, някои бишкоти начупвайте, за да запълните добре основата.
Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта до получаване на хубав гладък крем.
Намажете с крема първия ред бишкоти. Наредете втори ред бишкоти.
Намажете бишкотената торта с останалия крем и украсете с какао/настърган шоколад.
Оставете в хладилник да стегне около час.
Леката торта с бишкоти и маскарпоне е готова.
Коментари