Начин на приготвяне
Смелете в блендер праза, целината и лука. След това ги запържете в загрят зехтин, добавете и наситнения морков с щипка сол. Бъркайте 1-2 минути, налейте рибния бульон.
Щом течността закъкри, прибавете нарязаните на малки кубчета картофи. Гответе до пълното сваряване на зеленчуците. Нарежете на парченца рибата и я добавете в супата.
Прибавете магданоза, черен пипер и кориандъра, овкусете с още сол, ако е необходимо.
Оставете рибената супа да се вари още 4-5 минути, тъй като костурът е нежна риба и не е необходимо да се готви много. Ако бульонът много намалее, долейте.
Застройте супата с яйце или само жълтъци, разбити с малко кисело мляко. Темперирайте застройката, за да не се пресече. Ако искате, може да поднесете чорбата и без застройка.
Поръсете всяка порция с още черен пипер и кориандър, добавете резени лимон.
Рибената чорба от костур е много вкусна.