Нежен ябълков сладкиш с мармалад

13/01/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо смелете бисквитите и ги объркайте с разтопеното масло. След това ги разстелете във форма с падащо дъно, като старателно издърпайте и по борда - около 1 см.

Загладете с лъжица и приберете в хладилник.

В купа разбийте яйцата с брашното, канелата, млякото и ванилията. Обелете 4 от ябълките и ги нарежете на парченца.

Добавете към сместа и пасирайте. Извадете формата от хладилника и изсипете ябълковата плънка.

Останалите ябълки обелете и почистете. Нарежете ги на тънки лентички и наредете отгоре. Най-добре да започнете отвън навътре, като леко ги застъпвате.

Печете ябълковия сладкиш в загрята на 180 градуса до готовност - около час. Намажете топлия сладкиш с мармалада, а когато се охлади напълно махнете ринга и поднесете.

Нежният ябълков сладкиш с мармалад е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар