Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Нежен ябълков сладкиш с мармалад

Нежен ябълков сладкиш с мармалад

Нежен ябълков сладкиш с мармалад
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20

Необходими продукти

  • ябълки - 6 големи
  • бисквити - 250 грама (чаени)
  • масло - 130 грама
  • яйца - 3
  • захар - 1 ч.ч. (вместимост 300 мл)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • канела - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мармалад от праскови - около 150 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете бисквитите и ги объркайте с разтопеното масло. След това ги разстелете във форма с падащо дъно, като старателно издърпайте и по борда - около 1 см.

Загладете с лъжица и приберете в хладилник.

В купа разбийте яйцата с брашното, канелата, млякото и ванилията. Обелете 4 от ябълките и ги нарежете на парченца.

Добавете към сместа и пасирайте. Извадете формата от хладилника и изсипете ябълковата плънка.

Останалите ябълки обелете и почистете. Нарежете ги на тънки лентички и наредете отгоре. Най-добре да започнете отвън навътре, като леко ги застъпвате.

Печете ябълковия сладкиш в загрята на 180 градуса до готовност - около час. Намажете топлия сладкиш с мармалада, а когато се охлади напълно махнете ринга и поднесете.

Нежният ябълков сладкиш с мармалад е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: