Начин на приготвяне
Първо смелете бисквитите и ги объркайте с разтопеното масло. След това ги разстелете във форма с падащо дъно, като старателно издърпайте и по борда - около 1 см.
Загладете с лъжица и приберете в хладилник.
В купа разбийте яйцата с брашното, канелата, млякото и ванилията. Обелете 4 от ябълките и ги нарежете на парченца.
Добавете към сместа и пасирайте. Извадете формата от хладилника и изсипете ябълковата плънка.
Останалите ябълки обелете и почистете. Нарежете ги на тънки лентички и наредете отгоре. Най-добре да започнете отвън навътре, като леко ги застъпвате.
Печете ябълковия сладкиш в загрята на 180 градуса до готовност - около час. Намажете топлия сладкиш с мармалада, а когато се охлади напълно махнете ринга и поднесете.
Нежният ябълков сладкиш с мармалад е готов.