Начин на приготвяне
Може да промените размера на чашата, която използвате за продуктите при приготвяне на ябълковия сладкиш.
Ако чашата е по-голяма, съответно и сладкишът ще стане по-голям. Аз мерих с чаша около 150 мл.
Смесете брашното с бакпулвера, содата бикарбонат, щипката сол и канелата. Разбийте бялата и кафявата захар с омекналото краве масло на хомогенна смес.
Едно по едно добавете яйцата в разбития маслен крем. Излейте прясното мляко и на порции добавете сухата смес.
Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Прибавете ги към кексовата смес. Застелете форма 24 см с парче хартия за печене.
Изсипете приготвената смес. Смесете нарязаните орехови ядки с кафявата захар и канелата. Поръсете вашия страхотен сладкиш. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 мин.
Охладете готовия холандски ябълков сладкиш и нарежете. Много вкусен!
Да ви е сладко!