Начин на приготвяне
Пригответе тавичка, намажете дъното ѝ с малко мазнина (масло, олио) и разстелете внимателно кадаифа. Поръсете отгоре с начуканите на дребно бадеми и шамфъстък, които сте смесили с ½ ч.л. канела и малко карамфил. Изпечете до златисто в предварително загрята фурна.
Разбийте жълтъците със захарта до получаването на пищен крем. Добавете брашното и ванилията. Кипнете млякото, свалете го от котлона и съвсем бавно го добавете към брашното, при непрекъснато бъркане. Струйката трябва да е тънка, за да не се пресекат жълтъците.
Получената смес се прехвърля в съд с дебело дъно и се вари до сгъстяване на тих огън.
Продуктите за захарния сироп се смесват и се загряват до пълното разтваряне на захарта. Варят се още 3-4 минути и се охлаждат.
Горещият кадаиф се залива със студен захарен сироп и се оставя за 12 часа, да се сиропира добре. Преди поднасяне се покрива с крем, поръсва се допълнително с ядки.