Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Холандски ябълков сладкиш

Холандски ябълков сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Холандски ябълков сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Холандски ябълков сладкиш за делник и за празник - всички вкъщи го обожават"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 3/4 ч. меко /или около 100 г/
  • ябълки - 3 бр. средни
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • за топинга
  • кафява захар - 60 г
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да промените размера на чашата, която използвате за продуктите при приготвяне на ябълковия сладкиш.

Ако чашата е по-голяма, съответно и сладкишът ще стане по-голям. Аз мерих с чаша около 150 мл.

Смесете брашното с бакпулвера, содата бикарбонат, щипката сол и канелата. Разбийте бялата и кафявата захар с омекналото краве масло на хомогенна смес.

Едно по едно добавете яйцата в разбития маслен крем. Излейте прясното мляко и на порции добавете сухата смес.

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Прибавете ги към кексовата смес. Застелете форма 24 см с парче хартия за печене.

Изсипете приготвената смес. Смесете нарязаните орехови ядки с кафявата захар и канелата. Поръсете вашия страхотен сладкиш. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 мин.

Охладете готовия холандски ябълков сладкиш и нарежете. Много вкусен!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: