Шоколадов крем с кестени

13/01/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварените и обелени кестени смелете добре в блендер, като добавите към тях прясното мляко, рома и лъжица мед (по желание).

Разтопете шоколада в сметаната, която загрявате на бавен огън. Изсипете горещата смес при кестените. Отново пасирайте за кратко - така кремът ще стане перфектен. Ако е твърде гъст, може да сложите още малко сметана или мляко.

Налейте крема в малки чашки и щом се охлади, приберете в хладилник за 1 нощ. Ако искате шоколадовият крем да стегнат, още докато е топъл добавете 4 грама хидратиран желатин.

Натрошете кестени и поднесете крема.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар