Начин на приготвяне
Разтопете маслото на бавен огън и го оставете да се охлади за няколко минути. Прибавете към него крема от кестени и бъркайте с помощта на телена бъркалка.
С миксер разбийте яйцата и захарта до побеляване. В края на разбиването сипете ликьора.
Към течната смес сипете на двата пъти брашното с щипка сол. Разбивайте вече на по-бавна степен, докато сместа хубаво се хомогенизира. Накрая добавете и крема от кестени.
Намазнете и набрашнете форма за кекс. Сипете вътре сместа.
Загрейте фурната на 200 градуса. Пъхнете вътре формата и веднага намалете на 160 градуса. Печете кекса за около 50 минути или до готовност.
Накрая поръсете кекса с пудра захар за разкош.
Получава се много хубав сладкиш с хрупкава коричка и тъмен цвят. Вкусът е различен, а текстурата е валжна и плътна.
Есенният кекс с крем от кестени и ликьор е разкошен десерт.