Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб с квас по стара рецепта

Хляб с квас по стара рецепта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Хляб с квас по стара рецепта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • квас - 200 г
  • вода - 660 мл
  • сол - щипка - две
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд поставяме сухите съставки и си правим кладенче. Изсипваме готовият квас и започваме да бъркаме. Към сместа добавяме по малко от водата.

Когато добавим и последната вода, започваме да месим, трябва да се получи меко тесто.

Поставяме готовото хлебно тесто в неметален съд, като покриваме с кърпа отгоре и оставяме за около 30 минути на топло.

Като изтече времето, премахваме кърпата размесваме отново и отново завиваме за 30 минути.

Тази процедура се повтаря 3 пъти.

Това количество е за няколко хляба. Вадим и разделяме на набрашнен плод и покриваме с кърпа за последно.

Включваме фурната на 230 градуса и поставяме готовия омесен хляб. Можем отгоре с помощта на нож да направим три разреза и да поръсим с брашно.

След 10 минути намаляваме градусите на 190 и печем хляба с квас за около 30-35 минути.

Когато хлябът с квас по стара рецепта е готов, вадим и оставяме да изстине, чак след това разчупваме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: