Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пърленки»Лесни пърленки със сирене на тиган

Лесни пърленки със сирене на тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Лесни пърленки със сирене на тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Меки пърленки със сирене, които приготвяме на тиган и си заслужава да опитате и вие"

Необходими продукти

  • брашно - 400 г
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • масло - 100 мл разтопено
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко и разтопеното, но не горещо масло. Прибавете захарта и маята, разбъркайте.

Прибавете пресятото брашно, солта и щипка риган, разбъркайте и замесете меко тесто. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете на топло за 1 час.

Премесете втасалото тесто и го разделете на 6 оформени топчета.

Всяко топче разтваряте с точилка тънка кора, в средата поръсвате с част от натрошеното сирене, свивате краищата на тестото на бохчичка и отново разточвате на тънка кора. Така процедирате с всичките 6 топчета.

Нагрейте сух тиган и изпичате пърленките със сирене от двете страни, до златисто кафяв цвят.

Подредете готовите пърленки една върху друга, като помежду им мажете с масло.

Много меки и вкусни пърленки със сирене на тиган.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: