Пастърма от свинско каре

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
77
375
2k
20
14/10/2020
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско каре - около 1 кг
  • морска сол - 1 кг
  • лимонена киселина - 1 пак.
  • за овалване
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • чубрица - ронена
  • къри
* мерки и количества
Пастърма

Начин на приготвяне

Вземете цяло парче свински каре (около 1 кг).

Отстранете всички ципи и го разрежете на две части по дължина.

Поръсете дъното на тава с морска сол. Поставете отгоре месото и го покрийте с останалата сол.

Сложете в хладилник за 24 часа.

След като мине това време, отстранете солта и измийте добре месото.

Разтворете лимонената киселина в 500-600 мл студена вода и потопете в този разтвор месото. Оставете да престои 2 часа.

След това го извадете и подсушете добре с домакинска хартия.

Смесете всички подправки за овалване. Разбира се, може да добавите и подправки по ваш вкус.

Разбъркайте добре и оваляйте месото в тази ароматна смес.

След това изсушете свинската пастърма в тъмно и проветриво помещение.

Аз лично я суша в хладилник върху домакинска хартия, която сменям всеки ден в продължение на 4-5 дни. Хартията поема част от влагата. Щом видите, че хартията е вече суха, започнете само да обръщате пастърмата през следващите 3-4 дни. Може да го правите и по няколко пъти на ден.

Изсушена по този начин пастърмата от свинско каре е готова за 7-8 дни.

Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3
5.49 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Удобна за употреба и лесна за почистване класическа правоъгълна дървена дъска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар