Начин на приготвяне
Вземете цяло парче свински каре (около 1 кг).
Отстранете всички ципи и го разрежете на две части по дължина.
Поръсете дъното на тава с морска сол. Поставете отгоре месото и го покрийте с останалата сол.
Сложете в хладилник за 24 часа.
След като мине това време, отстранете солта и измийте добре месото.
Разтворете лимонената киселина в 500-600 мл студена вода и потопете в този разтвор месото. Оставете да престои 2 часа.
След това го извадете и подсушете добре с домакинска хартия.
Смесете всички подправки за овалване. Разбира се, може да добавите и подправки по ваш вкус.
Разбъркайте добре и оваляйте месото в тази ароматна смес.
След това изсушете свинската пастърма в тъмно и проветриво помещение.
Аз лично я суша в хладилник върху домакинска хартия, която сменям всеки ден в продължение на 4-5 дни. Хартията поема част от влагата. Щом видите, че хартията е вече суха, започнете само да обръщате пастърмата през следващите 3-4 дни. Може да го правите и по няколко пъти на ден.
Изсушена по този начин пастърмата от свинско каре е готова за 7-8 дни.