Пастърма от свинска рибица!
Една рибица я разделям по дължина на 3 части.
Измивам хубаво месото ,и го подсушавам!
Във тава, подходяща за дължината на филетата,изсипвам морска сол .която да рокрие дъното на тавата поне 1 см.
Нареждам филетата и от горе слагам още толкова сол!
Стои точно 8 часа,след което не го мия а с нож остървам хуваво солта.
Правя си смес за поръсване от червен пипер,чубрица,и малко чер пипер,всичко на око!
Овалвам филетата и с дебела връв ги връзвам в горната част,слагам ги на проветриво и хладно място за 5 дни!
Добър апетит!
Една рибица я разделям по дължина на 3 части.
Измивам хубаво месото ,и го подсушавам!
Във тава, подходяща за дължината на филетата,изсипвам морска сол .която да рокрие дъното на тавата поне 1 см.
Нареждам филетата и от горе слагам още толкова сол!
Стои точно 8 часа,след което не го мия а с нож остървам хуваво солта.
Правя си смес за поръсване от червен пипер,чубрица,и малко чер пипер,всичко на око!
Овалвам филетата и с дебела връв ги връзвам в горната част,слагам ги на проветриво и хладно място за 5 дни!
Добър апетит!