Напукани лимонови курабийки

Росица ПетроваРосица Петрова
Ентусиаст
101
476
2k
29
02/10/2020
"Напуканите лимонови курабийки са перфектна компания за следобеден чай или кафе"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • лимони - 1/2 бр. (кора + сок)
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 280 - 300 г
  • жълта сладкарска боя
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето със захарта. Прибавете олиото, лимоновия сок и кора от половин лимон.

Не е задължително да сложите боя, ако не разполагате с такава.

Пресейте брашното с бакпулвера и започнете да добавяте на части по малко, като първоначално бъркате с лъжица. След това доомесете тестото с ръце. Получава се средно меко тесто, което не лепи.

Застелете тавата на фурната с хартия за печене.

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

От тестото късайте късове с големина на орех. Оформете на топче и оваляйте в пудра захар. От това количество направих около 30 броя.

Наредете лимоновите курабийки в тавата и сложете да се пекат за 10 минути, докато леко порозовеят.

Бързи, лесни и вкусни напукани сладки с аромат на лимон.

Напуканите лимонови курабийки са идеални за компанията на чаша горещ чай или кафе.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар