Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Бабините лимонови курабийки

Бабините лимонови курабийки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Хайде да видим кой колко курабийки ще си хапне"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилии - 5 бр.
  • краве масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - за омесване на тестото
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете единия жълтък в малка купичка и сипете малко олио върху него.

Сипете содата в киселото мляко.

Разбийте останалите яйца с миксер и добавете разтопеното масло, захарта, киселото мляко със содата, лимоновата кора и ванилиите.

Добавете брашното на порции и разбъркайте сместа добре.

Омесете меко тесто, което не лепне.

Оформете от него топчета с големина на орех, подредете ги в тава върху хартия за печене и ги намажете със заделения жълтък.

Поръсете вкусните курабийки със захар и ги сложете да се печат до готовност на 180 °C.

По желание ги поръсете след това с пудра захар.

Бабините лимонови курабийки са чудесни за следобедна закуска.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: