Начин на приготвяне
Смесете всички посочени продукти за тестото (без брашното), като предварително угасите содата в оцета.
Постепенно прибавете брашното и замесете тесто. Имайте предвид, че тестото ще лепне леко, за да може да работите по-лесно с него.
Оформете топчета с големина на орех.
Сложете хартия за печене в тава и наредете топчетата, като между тях оставяте малко място.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за около 20-тина минути или докато се напукат.
Охладете напълно меденките. Слепете ги със сладко по избор и ги оваляйте в смлените орехи.
Оставете меденките да омекнат за няколко часа - колкото повече стоят, толкова по-вкусни ще бъдат.
Ако желаете, може да издълбаете топчетата, да ги напълните с крем по избор и да ги слепите.
Ретро слепените меденки със сладко са готови.