Слепени сладки с тиква

Слепени сладки с тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Слепените сладки с тиква са ароматни и много вкусни. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • брашно - 100 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • краве масло - 70 г
  • тиква - 60 г пюре
  • захар - 45 г кафява захар
  • мед - 1 с.л,
  • канела
  • джинджифил
  • индийско орехче
  • още
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете кравето масло на стайна температура и оставете да омекне. В купа сложете брашното, захарта, тиквата и меда. Разбъркайте с дървена лъжица.

Добавете всички сухи съставки и замесете меко, лепкаво тесто за сладки.

Прехвърлете в пош с накрайник и шприцовайте сладките в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.

Печете всички дребни сладки в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Извадете охладете и слепете с мармалад по желание.

Слепените сладки с тиква са ароматни и много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: