Начин на приготвяне
Маста трябва да е на стайна температура. Разбийте я заедно със захарта, после един след друг добавете жълтъците. Добавете брендито, настърганата кора от лимон, ваниловата захара. Разбийте добре.
Брашната пресейте и добавете малко по малко. После сложете бакпулвера и содата. Оформете тестото, което не трябва да месите. Сложете го за 15 мин. в хладилник.
Разточете на кора с дебелина половин сантиметър и от нея изрежете кръгове 4 см с помощта на чаша. Ще се получа 24 общо, тоест 12 коледни сладки.
Поставете в тава с хартия за печене и изпечете за 12 мин. на 180 градуса сладките. Когато станат твърди и изстинат, ги слепете с дулсе де лече, което сложете в средата.
Поръсете готовите слепени сладки с кокосови стърготини. Оваляйте да полепнат и по ръбчетата.
Слепените коледни сладки с дъх на кокос са страхотни!